Qui som? Que fem?

A dia d’avui estem treballant en el projecte de l’Hort de Ponent:

  • En Gerard que a part de fer el treball de la terra amb el tractor, porta la logística general del projecte, adquisició de llavors, planters, materials; contacte amb els consumidors, cooperatives, xarxa de pagesos agroecològics, ajuntaments, blog i web, gestió econòmica.
  • En Pere gestionant els cultius, és a dir: plantant, regant, desherbant, collint, pensant i posant ordre…
  • La Lorena atenent el punt de venda de Bellpuig, els mercats de Taradell,preparant les teves cistelles.
  • L’Adrià oferint suport logístic on es necessiti. De l’hort a la cistella passant per el blog i la comptabilitat.
  • La Marta, supervisant l’economia general del projecte.
  • Els voluntaris que al llarg de l’any pasen, conviuen amb nosaltres i col·laboren per tirar endavant les feines de tot tipus que els proposem.

Definint la nostra producció…

Produïm hortalissa de temporada, respectant el criteri ètic de l’agricultura agroecològica i participativa*, per alimentar-nos les persones que vivim al projecte, posar en activitat les hortes tradicionals de la finca i mantenir els seus entorns, i poder arribar a la població oferint la nostre producció.

L’hort és molt important per a dotar la nostre cultura, basada en el cereal, d’una alimentació equilibrada. En el context de la plana de Vic, tenim una temporada d’estiu curta en la qual podem produïr gran diversitat de d’hortalisses i fruits, i una llarga temporada d’hivern on l’hortalissa és menys variada, i les conserves, llegums i fruits secs que haurem acumulat durant l’estiu ens serviran per a completar la dieta..

Tot això que nosaltres intentem es experimentar en primera persona la sostenibilitat de la vida, d’allò que la naturalesa ens regala, i és el que volem oferir a les persones que viuen al poble i a la ciutat. Volem que en puguin ser partíceps i comprendre millor l’entorn en el que viuen a partir dels agricultors que dibuixem el paisatge de la Plana de Vic. Aquesta és la motivació principal i la convicció sobre la qual es fonamenta el nostre treball per a transformar la societat cap a un model més just i que ens faci més lliures…

*sense l’ús de productes químics en ninguna etapa de la producció i treballant en xarxa amb la “xarxeta de pageses agroecologics de Catalunya” (ver sembrant llavors i teixint xarxes, link)

Anuncis

Una resposta a Qui som? Que fem?

  1. Xavier Prats Monne ha dit:

    quina iniciativa més interessant i quin blog mès ben fet!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s